Over Great Business

Innerlijke stem volgen

In de complexe wereld van nu kun je je niet meer verbergen, in de 21e eeuw kom je niet meer weg met het spelen van een rol. Om succesvol te zijn, moet je dicht bij jezelf blijven. De bekende leiderschapsexpert Stephen Covey wijst op het belang van de ‘achtste kracht’, het vermogen van mensen om naar hun volledige potentie (hun innerlijke stem) te leven en anderen inspireren om hetzelfde te doen. Wat zijn jouw dromen, motivatie en betrokkenheid? Laat Great Business je ondersteunen om jouw innerlijke stem te vinden en te volgen.

Hoofd en hart raken

KPI’s, targets, (strategische) planningen en prioriteiten. Het is het vertrouwde gereedschap waarmee ik als managementconsultant begonnen ben. De vraag was vaak: hoe kan de performance van een bedrijf of organisatie verbeterd worden? Dan grijp je snel terug op bewezen managementinstrumenten die - teams van - medewerkers uitdagen, sturen en controleren.

Vakkundig geïmplementeerd, dragen deze kaders bij aan de (team)effectiviteit, maar hoe duurzaam is het? Wat zijn ‘targets’ waard, als mensen zich onvoldoende verbonden voelen met elkaar en met de organisatie? Hoe zinvol zijn KPI’s, als men een gebrek aan zingeving ervaart? Dan blijven prestaties op langere termijn altijd suboptimaal. In mijn praktijk zag ik dat mensen constant aangesproken werden op hun hoofd, terwijl ze eigenlijk in hun hart geraakt wilden worden.

Dat vond ik interessant. Hoe zet je mensen in hun kracht? Hoe neem je blokkades weg en vergroot je de motivatie en loyaliteit ten opzichte van elkaar en het bedrijf? Die ontdekkingstocht ga je samen aan. Het vraagt eerder om een coachende dan een sturende hand. Dat is mijn passie en kracht geworden: mensen gelukkiger maken, zodat alles meer gaat stralen. Alleen zo bereikt iemand zijn volledige potentie. Pas dan word je leven ‘Great Business’.

Peter Valbracht

Over Peter Valbracht

Persoonlijke ontwikkeling krijgt een diepere betekenis als je ook verantwoordelijkheid neemt voor je leefomgeving. Peter Valbracht is als opgeleid geoloog vertrouwd met de lange en fascinerende wordingsgeschiedenis van onze aarde, hij weet wat duurzaamheid inhoudt. Dat je respect hebt voor de planeet en alles wat erop groeit en bloeit, daar dienstbaar aan bent, is voor hem een vanzelfsprekendheid en neemt hij mee in zijn coachingspraktijk. Maak met Peter de stap van persoonlijke ontwikkeling naar persoonlijk leiderschap, laat je maatschappelijke hart spreken. Het is in deze wereld niet alleen hoogstnoodzakelijk, het geeft ook zoveel meer voldoening.

Peter kun je ook kennen als:

+ coach bij VIPwerk/THOBS (sinds 2018)VIPwerk verbindt vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan bedrijven in Noord-Holland, zodat zij sneller integreren, zich eerder thuis voelen en bijdragen aan de Nederlandse samenleving.

+ medeoprichter van de stichting Mensen met Plannen (sinds 2017)Doel van de stichting is om jongvolwassen mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Dit door kleine groepen te begeleiden bij het leren coachen van elkaar.

+ manager van stichting De Waaier (2009-2019)De Waaier inspireert bedrijven tot maatschappelijk betrokken ondernemen en brengt hen in contact met stichtingen en organisaties met een hulpvraag. Onlangs heeft Peter zijn werkzaamheden hier afgerond om zich fulltime op zijn coachingspraktijk toe te leggen.

+ Lid van het Comité van Aanbeveling van Millenniumgemeente Langedijk (2008-2015)Millenniumgemeente Langedijk, sinds 2015 Langedijk4GlobalGoals, zet zich lokaal en regionaal in om haar inwoners, ondernemers en belanghebbenden te stimuleren en te activeren de 17 Global Goals te realiseren. Dit ter bevordering van een duurzame leefomgeving voor iedereen, nu en in de toekomst.

Kerncompetenties
+ Verbindingen leggen
+ Luisteren en doorvragen
+ Nieuwsgierig
+ Resultaatgericht
+ Persoonlijke benadering
+ Teamspeler

Interesses
Mensen in het algemeen en mijn kinderen (Eline, Bram en Mees) in het bijzonder. In mijn vrije tijd mag ik graag coachen bij het voetballen, filosoferen, lezen, tennissen, zwemmen, hardlopen en (duin)wandelingen maken.